ИСТОРИЯТА

Beefeater Gin е марка джин, произвеждана в сърцето на Лондон. Създадена е в края на 19-ти век от фармацевта Джеймс Бъроу, чиято изпитана рецепта се спазва до днес.

Корените на Beefeaterмогат да бъдат проследени до 1820, когато Джон Тейлът и съпругата му отворили малка дестилерия в квартал Челси в Лондон.

През 1863-та дестилерията е купена от Джеймс Бъроуз, който има професионален интерес към производството и експериментирането с нови вкусове в джина и започва да произвежда джин по своя рецепта.

Скоро Бъроуз открива, че при дестилирането на специфични билки се получава ароматен джин с запомнящ се аромат.

Така постепенно той стига до рецептата на Beefeater London Dry Gin. Името му отразява желанието на Бъроуз да даде на своя джин лице и силна връзка с Лондон – името идва от лондонеските “йомени”, известни още като “бийфитъри”, които охраняват Tower of London от 1485.

Днес този символ е на всяка бутилка джин.

KNOW-HOW

В рецептата на Джеймс Бъроуз от 1860-та, 9 растения са ключови в развитието на характера на Beefeater.

Всички естествени съставки като портокалът от Севилия и лимоновата кора, целите плодове от хвойна, семената на ангелика, кориандър и бадеми, се накисват за 24 часа преди да бъдат дестилирани. Тази процедура позволява да се създаде нашият перфектно балансирan и многопластов джин.

Накисването и дестилацията се правят по начин, непроменян от самото създаване, следвайки тайната рецепта на Джеймс Бъроу. Beefeater е единственият международен Premium Gin, който все още се произвежда в сърцето на английската столица, в квартал Кенингтън на южния браг на река Темза.

Как се приготвя

Джин Beefeater се приготвя ръчно от екип в дестилационната фабрика в Кенингтън под вещото око на майстор-дестилатора Дезмънд Пейн. Той се произвежда по рецептата, създадена от неговия основател Джеймс Бъроу.

НАКИСВАНЕ: 24 ЧАСА

Започваме като зареждаме медните казани с висококачествен неутрален спирт и с деветте внимателно подбрани растителни съставки. Оставяме ги да поседят, или да се „изкиснат“ както ние го наричаме, в продължение на 24 часа. По този начин извличаме пълните качества на съставките, които допринасят за по-комплексния характер на джина.

СЪСТАВКИ

ЗА ДЕЗМЪНД ПЕЙН - МАЙСТОР ДЕСТИЛАТОР

Дезмънд Пейн е може би най-опитният дестилатор на джин в света. През 2007 г. той отбеляза 40 години кариера в индустрията, като заема сегашната си длъжност от 1994 г. Неговите отговорности предполагат той да бъде пазител на оригиналната рецепта и ръчно да подбира билките, използвани в Beefeaeter. Дезмънд казва: „Аз взимам участие във всичко. В повечето от по-големите компании-производители на джин, закупуването на билките се извършва от специален отдел по доставките. Не бих искал това да се случи тук – изборът на севилските портокали, на хвойната и останалите седем растителни съставки, които придават точния баланс на Beefeater, e онази част от работата ми, която изисква най-много умения. Тя е и частта, от която изпитвам най-голямо удоволствие.“

Преди да се присъедини към Beefeater, Дезмънд започва във винарския бизнес; първо бере грозде в Бордо, а след това работи във винарската изба на Хародс. През 1967 г. той се мести в Сийгър Евънс и Ко, търговци и производители на вино и джин, а през 1969 г. започва кариерата си в Плимут Джин Дистилъри и накрая се установява в Кенингтън с Beefeater.

СЕМЕЙСТВОТО на Beefeater

Beefeater Dry Gin

Свеж, чист и жив джин с деликатен цитрусов и плодов дъх. Сложността на рецептата прави джина многоизмерен като характер, докато остава все така балансиран и завършен.

Beefeater Super Premium 24

През 2007 Дезмънд Пейн, Master Distiller с 40 години опит, създава своя шедьовър, Beefeater 24, с допълнителна добавка на грейпфрут и два вида японски чай в рецептата.

ГАЛЕРИЯТА

SOCIAL

 

Свържете се с нас

Пишете ни.

Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt

За да разгледате сайта, трябва да сте пълнолетен.

Въведете дата на раждане:

- -