ИСТОРИЯ

Престижната марка е основана през 1827 г. в Реймс от семейство фон Мум с традиции в търговията с вино още от 1761г.

През 1852 г. предприемчивият Джордж Херман Мум поема контрола върху марката. Пет години по-късно той регистрира и „Cordon rouge”. Отличителната „червена панделка”, символ на Почетния легион – най-голямото гражданско отличие на Франция, създадено от Наполеон I, се превръща в символ на изключителното световно признато качество на G.H. MUMM.

Джордж бил авантюрист и обиколил света в търсене и изследване на нови пазари.  През 1900 г. G.H. MUMM вече има 20 представителства, включително в Русия, САЩ, Бразилия и Перу.

През 1904 капитан Жан-Баптист Шарко, приятел на Джордж, става първият французин, който достига Антарктика. Той отбелязва постижението си със стил, като отваря бутилка G.H. MUMM Cordon Rouge, стъпил върху леден блок. От тогава MUMM неизменно присъства в отпразнуването на значимите постижения на смелите и издръжливите.

Една от неизменните цели на G.H. MUMM през годините е да предоставя най-доброто качество на продуктите си.

За да може да го гарантира, производителят решава да добие директен контрол върху гроздето и върху процеса на производството.

За тази цел семейство MUMM започва да купува лозя. След това, за да предотврати нараняването на гроздето, което се причинява от транспортирането му до отдалечените по това време фабрики за пресоване, те предприемат иновативна стъпка – построяват своя собствена фабрика за пресоване в сърцето на лозята си. И до сега MUMM пресова гроздето в седемте автентични дървени преси.

Традицията на MUMM да намира иновативни подходи в създаването на шампанско също продължава.

Днес Mumm Cordon Rouge е на трето място по продажби в света и в своя купаж съчетава най-доброто от традицията и технологията, доведени до съвършенство в областта Шампан. Неслучайно това е официалното шампанско на Формула 1.

ВКУСОВИ НОТКИ

Mumm Cordon Rouge е със свеж, златисто жълт цвят с нюанси на ахат. Консистенцията е силно искряща, което се дължи на изобилието от фини въздушни мехурчета, перфектно демонстриращи финеса на това уникално шампанско.

Mumm Cordon Rouge глези сетивата ни с балансирания си вкус, свеж и лек аромат на лимон и грейпфрут, комбиниран с богат букет от нюанси на пресни, сочни полодове като праскови, кайсии и тръпчиви ябълки, които внасят свежест и виталност в шампанското. В послевкуса ни изненадва и мекотата на ванилия, карамел, мед и ядки.

MUMM F1

Познато по целия свят като икона на шампанските , 3-литровата бутилка на G.H. Mumm Cordon Rouge очаква всеки победител на подиума след всяко Formula 1 Grand Prix състезание. През 2000 г. Къща G.H. Mumm подписва споразумение с мениджмънта на Formula 1 за официалното шампанско на надпреварата.

ABSOLUT SOCIAL

Свържете се с нас

Пишете ни.

Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt

За да разгледате сайта, трябва да сте пълнолетен.

Въведете дата на раждане:

- -