ИСТОРИЯТА

Историята на Graffigna е преплетенa с историята на Аржентина.

Сантяго Графиня, страстен изследовател, бил италиански имигрант, който пристига в Сан Хуан през 1860.

През 1870 г. той създава Graffigna, първата винарна в провинция Сан Хуан.

Сантяго Графиня е пионер в Аржентина на винарската индустрия, като дори води преговори за прекарване на железопътната линия, за да достигне до Сан Хуан или създава първата радиостанция извън Буенос Айрес, наречена „Radio Del Vino“, за да образова хората на тема вино. Нещо повече, той внася повече от 800 сорта грозде от Европа и създава най-големия експериментален лозов масив на своето време.

Нашите вина се раждат на уникално място, където слънцето грее повече от 300 дни в годината, а дъждовете са колкото в пустинята Сахара.

От друга страна усилията ни към балансирано напояване на почвите, допринасят лозята ни да растат по-здрави и без нужда от допълнителни пестициди.

Голямата надморска височина (1400 м) води до колебания на температурата през деня и нощта. Този специален климат и сурови условия прави виното по-зряло като вкус, със сладки танини и концентрирани аромати.

Източникът на ресурс за нашите вина са лозя от долини с различна надморска височина, заобиколени от Андите. Гроздето от високите долини придава на виното наситен цвят, силни танини, свежа киселинност и структура. Гроздето от ниските долини придава на виното цвят на червени плодове, сладки танини и подправки.

Семейството

WEB

Свържете се с нас

Пишете ни.

Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt

За да разгледате сайта, трябва да сте пълнолетен.

Въведете дата на раждане:

- -