ФАКТИТЕ

Havana Club е сред най-бързо растящите спиртни напитки в света по данни на IWSR.

Въпреки че не се продава в САЩ, той е на трето място в света и на второ място в Европа.

За успеха на марката допринасят много пазари в света. Куба е един от най-важните, с над 2 милиона туристи годишно.

В Италия Havana Club е алкохол номер едно сред конкурентите. Следващи по важност са Испания, Германия и Франция, Великобритания, Швейцария, Гърция, Чили, Белгия, Чехия, Австрия, Русия, Португалия, и  Холандия.

Havana Club International S.A. / Cuba Ron S.A. е част от холдинга на Pernod Ricard Group от 1993 г, с цел разширяване на дистрибуцията си в световен мащаб.

Производството на рома е в Хавана, откъдето се реализира износ към 124 държави, с изключение на САЩ, заради ембаргото върху търговия на стоки от Куба.

СЕМЕЙСТВОТО

на Havana Club

„Видовете ром Havana Club – от белите до тъмно отлежалите – са много различни, но всички те са еднакви с постоянните си качества: богатство, мекота и интензивност на вкуса.“ – Дон Хосе Наваро, главен майстор на рома в Havana Club

Havana Club Anejo 3 Anos

Най-престижният измежду всички бели ромове. С нотки на топли слънчеви лъчи в цвета си, той внася едно недостижимо ниво и класа във всеки коктейл! 3 Anos е резултат от смесването на отлежали и ароматни дестилати от захарна тръстика, които след това отлежават в бъчви от бял дъб, а по-късно Maestro Ronero подбира бленд от най-добрите бъчви. Блендът отлежава 3 години, филтрирара се и се бутилира. Перфектна основа за оригиналното кубиснко мохито и дайкири – можете да ги вкусите в легендарния бар Floridita в Хавана (любимото място на Хемингуей за дайкири).

Цвят: Havana Club Añejo 3 Años има приятен цвят „светла слама“ и е светъл, ясен и плътен.

Аромат: Интензивен аромат с акценти на ванилия, карамелизирани круши, банани и нотки на
опушен дъб.

Вкус: Много приятен вкус, с опушени нотки на ванилия и шоколад.

Havana Club Anejo 7 Anos

Считан за един от най-добрите в сегмента на отлежалите ромове в света. Състои се от ромове, които oтлежават минимум седем години в бъчви от бял дъб. През това време, той се насища с множество силни аромати. Награждаван със златни медали през 1995 и 1997 на световен тест за напитки в Чикаго.

Цвят: ослепителен и ясен цвят на махагон

Аромат: изискан букет с интензивни и сложни нотки на какао, ванилия, кедър, сладък тютюн и буйни тропически плодове.

Вкус: стилен и изключително богат ром. Чувственото, копринено начало, преминава в балансиран и изключителен комплекс от оживени и изискани аромати на топло какао, ванилия, захарна тръстика, кестен и карамелизирани тропически плодови аромати, укрепени с твърд и гладък дъб, както и богат пикантен привкус.

Завършек: Интензивен, но кръгъл и гладък. Неговите комплексни нотки на отлежаване, комбинирани със свежо напомняне на произхода му от захарна тръстика, придават на рома това, което го прави гордостта на цялата кубинска традиция за правене на ром.

Havana Club Especial

Висококачествен „златен“ ром, бленд от ромове, отлежавали до 5 години. От името разбирате, че това е нещо специално, смес на млади и стари дестилати, които като финал го правят богат и леко златист на цвят. Характерът му комбинира свежестта на белите ромове и силата на аромата при тъмните. Перфектната основа за CUBA LIBRE!

Цвят: Светъл, топъл и хипнотизиращ златист цвят.

Аромат: Интензивен аромат, напомнящ на захарна тръстика с леко опушени акценти и нотки на мед, ванилия и канела.

Вкус: Закръглен и продължителен завършек.

SOCIAL

Свържете се с нас

Пишете ни.

Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt

За да разгледате сайта, трябва да сте пълнолетен.

Въведете дата на раждане:

- -