ИСТОРИЯ

Full-Midleton-20

Джон Джеймисън основава дестилерията си Bow Street в Дъблин през 1780 с амбицията да произведе най-доброто уиски в света. Неговият перфекционизъм и до ден днешен е съхранен и това може би до някъде обяснява защо Jameson е най-продаваното ирландско уиски в над 110 страни в света.

Jameson е изключително мека напитка, съхранила характера и традициите на първата капка, произведена в казаните на Джон Джеймисън през XVIII век. Неповторимият му вкус се дължи на факта, че е смес от няколко вида зърнени ирландски уискита и специфичен процес на дестилиране.

Full-Midleton-22

СЪЗДАВАНЕТО

Не е лесно да създадеш меко и балансирано, тройно дестилирано уиски. Рецептата на нашето е усъвършенствана в продължение на стотици години. Всичко започнало през 1780 г., когато майсторът на дестилацията Джон Джеймисън открил, че ключът към най-доброто ирландско уиски е тройната дестилация. Откритието му продължава да е запазена марка на Jameson Irish Whiskey и до днес.

СЕМЕЙСТВОТО НА JAMESON

Jameson е тройно дестилирано и отлежава над седем години в дъбови бъчви, в които преди това е съхранявано шери. Именно на това се дължи мекотата на вкуса му и атрактивните аромати на подправки, шери и опушено дърво. “Kадифена мекота” е единственият начин да се опише неговия послевкус и завършек.

Jameson Original

Аромат: Jameson има лек флорален аромат, в който се преплитат пикантни нотки на дърво и по-сладки нюанси.

Вкус: Перфектен баланс между пикантни, лешникови и ванилови нотки с лек нюанс на сладко шери и изключителна мекота.

  Jameson Select Reserve

  Уникалният богат и мек вкус на Jameson Select Reserve започва с подбора на емблематичното ирландско ечемично, дестилирано в нисък казан уиски, и малка отбрана партида зърнено уиски, които се оставят да отлежат в обгорени бъчви от бърбън. Докато отлежава в тях, уискито придобива ароматни нотки на овъглено дърво, пикантни подправки и екзотични плодове.

  Аромат: Богат и плътен, наситен със сочната сладост на екзотични плодове, нектарини, кайсия и папая.

  Вкус: Многообразие от вкусове, които заедно създават богато и меко, изключително наситено преживяване. Запазва се разпознаваемата плодова сладост на зърненото уиски, като към нея се прибавят нотки на ванилия, опушено дърво и пикантни нюанси, идващи от ечемичното уиски, съхранявано в обгорени бъчви.

  Послевкус: Невероятно дълъг послевкус с плодови и дървесни нотки - идеалният баланс между тях допълва усещането за изобилие от вкусове и мекота.

   Jameson Gold Reserve

   Това уиски е любимецът на всички признати уиски познавачи от години насам. Вероятно защото става въпрос за нестандартен бленд от три отлежали уискита, едно от които, съхранявано в бурета от чисто нов дъб, придава мекота на комплексния бленд. Когато уискито е отлежавало едновременно в бъчви от бърбън и бурета от шери, от него буквално струи медена сладост, слива се с повърхностните пикантни нотки и така печели на своя страна и най-скептичните и резервирани критици от цял свят.

   Аромат: Ароматно дърво, наситен ечемичен вкус и лек нюанс на сладко шери.

   Вкус: Меката плътност и медената сладост се срещат в изключително вкусово усещане с пикантен характер - наситено и богато усещане за ирландско уиски.

   Послевкус: Траен послевкус с приятен пиперлив финал.

    ГАЛЕРИЯТА

    Jameson SOCIAL

     

    Свържете се с нас

    Пишете ни.

    Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt

    За да разгледате сайта, трябва да сте пълнолетен.

    Въведете дата на раждане:

    - -