Дори една глътка Malibu ще ви пренесе на Карибите, място, изпълнено с позитивизъм, пулсиращо от енергия и естествена красота.

Malibu предава автентичния вкус на Карибите със своята бяла бутилка и напитка, перфектна за най-различни поводи.

ИСТОРИЯ

Дестилира се на Карибите, родното място на рома, наследството на Malibu се простира извън възрастта му. Счита се, че ромът е най-древният алкохолен дестилат и се прави от пресния сок на захарна тръстика, тръстиков сироп или меласа. Христофор Колумб първи донася тръстиката от Карибските о-ви на Канарските о-ви – и той е всъщност откривателят, поставил основата за производството на ром.

Колубм е само началото на историята на алкохола.  Казват, че през един горещ, влажен ден, един жаден островитянин опитал изостанала меласа, която била смесена с вода и оставена на слънце няколко седмици, за да ферментира.

Защо го е опитал, не знаем, но това, което опитал, било суровата версия на рома. Не след дълго, другите започнали да пият напитката, която отнели към огнената вода или т.нар. aguardiente (агуардиенте). Този могъщ еликсир по-късно е отнесен в евпорейските дворци.

Пред 1651, ромът, или rumbullion – както е бил известен по онова време, за първи път се споменава в открит ръкопис от о-в Барбадос.  Обаче той е бил описан не като сладък и вкусен, а като „парещ, адски и ужасен” и също така е известен като “kill-divil” (kill devil) или дяволо-усмъртител. В усилията си да подобрят питието, местните продължили да работят върху дестилационния процес. В резултат постигнали нов, приятен и изчестен на вкус ром. С малкото си познания, установили, че ще има още по-хубав вкус, ако се добави кокос.

Легендата твърди, че Twelve Islands Shipping Company е изнасяла стоки от Барбадос до чужди земи.

Митичната търговска компания се слави с факта, че обилно е смесвала натуралния ром с кокосови орехи.  И от това гениално смесване, се ражда първият овкусен ром –  Malibu.

През 1980, UK е първата държава, която се запознава с далечния и загубен остров на Malibu и ромът, който…”идва от рая и има вкус на рай”. С изгряваща популярност, напитката е представена в още някалко европейски държави и през 1982 и на американския пазар с мотото “more fun than rum”.

Днес, Malibu е най-продаваният карибски ром с натурален вкус на кокос, известен с култовата си бутилка и освежаващ аромат в целия свят.

ГАЛЕРИЯ

SOCIAL

Свържете се с нас

Пишете ни.

Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt

За да разгледате сайта, трябва да сте пълнолетен.

Въведете дата на раждане:

- -