[vc_row][vc_column width=“1/1″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_separator color=“grey“][mk_fancy_title tag_name=“h2″ style=“false“ color=“#393836″ size=“14″ font_weight=“300″ font_style=“inhert“ letter_spacing=“0″ margin_top=“0″ margin_bottom=“18″ font_family=“none“ align=“center“]Tрадиция, класика и вкус от сърцето на Гърция[/mk_fancy_title][mk_padding_divider size=“30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/3″][vc_column_text disable_pattern=“true“ align=“left“ margin_bottom=“0″]Когато в Гърция се говори за узо, всички имат предвид узото от о.Лесбос!

Със своите дълбоки корени в гръцката античност и византийската история, узото е напитка, която постига баланс между мекотата на ароматите и вкусът на чистата дестилация.

Производството на тази изключителна гръцка напитка е свързана с гръцката душа и гостоприемство, морето, синьото небе… и о. Лесбос!

Локалните дестилерии започнали да се развиват масово след 1920 г. И всеки един предлагал собствена рецепта и вкус за узото. През 1930 г. вече имало 40 малки и 10 големи дестилерии. Износът на зехтин от острова подпомоганл популяризирането и на узото.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_column_text disable_pattern=“true“ align=“left“ margin_bottom=“0″]През 1967 година, 17-те най-големи дестилерии в град Митилини, о. Лесбос, решили да се обединят в сдружението EPOM с цел да създадат една напитка, която да олицетворява техния съюз и духът на острова. Като резултат 17 тайни рецепти били комбинирани и така се родило абсолютото узо на Лесбос.

1996-та се превърща в крайъгълен камък за ЕPOM и узо Lesvos. След трудни преговори 95% от акциите на компанията от 17-те семейства става собственост на групата PERNOD RICARD.

Това, което и до днес прави узо Lesvos неповторимо, са 17-те тайни рецепти на производителите, комбинирани в една нова рецепта, която смесва специалните ароматични билки на Лесбос и анасон от Лизборио, мастиха от Скиос, вода от кристално чистите извори и бавната дестилация, която се провежда в медни казани.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_column_text disable_pattern=“true“ align=“left“ margin_bottom=“0″]ЕPOM винаги предлага еднакъв продукт с отлично качество, съчетавайки знания, експертизъм, традиция и свръхмодерно оборудване, плюс възможно най-добрия контрол въху качеството.

Узо Lesvos се пие чисто или с вода и лед, сервира се с ядки, но най-вече с традиционни мезета. Правилният начин обаче е първо да се поднесе узото, след това да се добави студена вода и накрая лед. Така узото не се изстудява внезапно, анасонът не кристализира  и по този начин се запазват етеричните масла и ароматът.

Автентичното узо Lesvos съдържа 38% алкохол и е с мек и приятен вкус.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][mk_page_section layout_structure=“full“ bg_image=“http://www.pernod-ricard-bulgaria.com/wp-content/uploads/2014/11/DSC9514-e1417454528597.jpg“ attachment=“scroll“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_stretch=“true“ enable_3d=“false“ speed_factor=“0.3″ bg_video=“no“ video_mask=“false“ bg_gradient=“false“ video_opacity=“0.6″ top_shadow=“false“ section_layout=“full“ sidebar=“sidebar-1″ min_height=“600″ full_width=“true“ full_height=“false“ intro_effect=“false“ padding_top=“10″ padding_bottom=“0″ margin_bottom=“0″ first_page=“false“ last_page=“false“ gr_end=“#1e73be“][vc_column width=“1/1″][vc_separator color=“grey“][/vc_column][/mk_page_section]

Свържете се с нас

Пишете ни.

Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt