PernodFilsnopadding

Със своята 200-годишна история Pernod е класическа марка в портфолиото на Pernod Ricard Group. В състава му доминира звездовиден анасон и билки, които му придават типичния кехлибарен цвят. Когато се смесва с вода, той получава тайнствено мътен блясък.

Pernod НИКОГА не се пие чисто, а се разрежда с вода и се консумира като аперитив или пък като long drink.

ИСТОРИЯ

Pernod е една от най-известните анасонови напитки днес. Историята на тези напитки датира от векове.  Инструкции за дестилация и тайни рецепти за приготвянето на тези алкохоли съществуват от незапомнени времена и винаги са били високо ценени зарасди вкуса и успокояващия им ефект.

През 1792 след много тестове френският лекар д-р Пиер Ординер – бежанец от Френската революция – открива нова рецепта за анасонов сироп в малко селце в швейцарската Юра. В неговият състав влиза пелин и първоначално е замислен като лекарство.

Ординер продава рецептатапрез  1797 на Daniel Dubied. Еликсирът Абсент обаче не става популярен само заради лечебните си свойства, но и заради удоволствието, с което се консумира.

През 1805 Dubied основава заедно със синовете си компанията, а оттам и на първия в света дестилерия за абсент в Pontarlier, Франция. В средата на XIX-ти век абсентът постига пика на славата си. По това време в Pontarlier вече работят повече от 20 дестилерии.

Pernod ABSINTE

Pernod Absinthe става известно като питието на хората на изкуството. Художници, философи и писатели са били вдъхновени от специалния му вкус. Постепенно славата му достига всички континенти: Берлин, Лондон, Ню Йорк, Сидни и Токио. През “бурните 20-те години” напитката е част от всяка гала, премиера и прием на висшето общество.

SOCIAL

Свържете се с нас

Пишете ни.

Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt

За да разгледате сайта, трябва да сте пълнолетен.

Въведете дата на раждане:

- -