ИСТОРИЯ

Марката Perrier-Jouët се ражда като скромен семеен бизнес за производство на коркови тапи на Пиер-Никола Жует и съпругата му Адел Жует през 1811 година.

Когато семейството купува имението, в което Perrier-Jouët се произвежда и днес, още тогава имотът е пример за иновации и качество. Използвайки грозде от лозята на Avize и Cramant във френската област Шампан – тези области произвеждат грозде дори и сега 200 години по-късно – френската къща е първата, която признава качествата, които изисканите гроздове шардоне придават на асемблажа и бързо се ориентират към износ.

През 1815 г. бутилките от имението Epernay стигат до Великобритания, а през 1837 г. сандъци, пълни с 2000 бутилки Perrier-Jouët, акустират в Ню Йорк. Една доставка, която изиграва основна роля за популяризирането на шампанското извън границите на родината му до най-отдалечените кътчета на света.

Когато Пиер Никола умира през 1854 г., имението е наследено от Шарл Перие – друг иноватор с прозорлив поглед в бъдещето. Шарл нямал деца, така че през 1874 г. предава бизнеса в ръцете на племенника си Анри Галис. Точно като предшествениците си, младият мосю Галис общува с много художници, скулптори и творчески личности, които играели ключова роля в новата мода на декоративното изкуство, доминиращи западния свят в този момент.

Галис се стремял да продължи философията на фамилията да увековечи в продукта ценностите на изкуството и прекарвал голяма част от времето си в подобряване дизайна на бутилката и етикета.

През 1902 той възлага на Емил Гале да дизайнира нова бутилка, но изящният труд на Гале първоначално не бил оценен и бил забравен в избите на Perrier-Jouët до 1964 г., когато случайно открили 4 екземпляра. Те били оценени толкова високо, че собствениците им решили да ги напълнят със съответстващото им перфектно шампанско.

Удоволетворени от резултата и унисона между бутилката и шампанското, къщата именова произведението Belle Epoque и го посвещава на 70-тия рожден ден на американската джаз легенда Дюк Елингтън в парижкия ресторант Alcazar.

Колекцията

Perrier Jouet

Днес Perrier-Jouët е символ на изискано споделено удоволствие и е чест гост на светските събития по целия свят – от партита на Vanity Fair на филмовите награди Oscar през бекстейдж партитата след наградите Grammy до залите на престижни форуми за дизайн като Design Miami/Basel.

Perrier Jouet Grand Brut

Състав: 29% Pinot Noir, 56% Chardonnay, 15% Pinot Meunier

Отлежаване: дъбови бъчви (мин. 3 години)

Вкус: цитрусови плодове и нежна нотка билки и грозде

Поднасяне: 6-8 градуса

Perrier Jouet Belle Epoque

Състав: Chardonnay Grand Cru

Вкус: нежен дъх на цветя, цветчета от глог, липа и детелина

Поднасяне: 6-8 градуса

Perrier Jouet Belle Epoque Rose

Състав: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Вкус: Свеж нар и розов грейпфрут, червени плодове (малини и ягоди)

Поднасяне: 10-12 градуса

SOCIAL

Свържете се с нас

Пишете ни.

Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt

За да разгледате сайта, трябва да сте пълнолетен.

Въведете дата на раждане:

- -