RICARD

Ricard е пастис (напитка на анасонова основа) номер едно в света. Продава се в над 150 страни. Създадена е от Пол Рикар през 1932 г. и все още се приготвя по оригиналната му рецепта.Основната съставка е звезден анасон, една рядка подправка, която вирее близо до южната граница на Китай. Сладко коренче от Сирия и ароматни билки от областта Прованс, Франция допълват рецептата. Традиционно се сервира една част (20 мл) от напитката, смесена с пет части вода (100 мл),  което представлява така нар. ‘френско мляко’ с ниско съдържание на алкохол от 7.5% в една чаша.

Удоволствие по провансалски

Ricard се състои от 45% алкохол, вода, провансалски били, анасон и сок от сладък корен. Но това далеч не е всичко, което прави Ricard това, което е. За неговите почитатели, това име означава много повече. Ricard е удоволствие, начин на живот какъвто е в Прованс. И за да разберете какво наистина е Ricard, ще опишем какво точно означава живот като в Прованс. Да живееш като провансалец, значи да се наслаждаваш на живота.

Ricard носи името на своя откривател – Пол Рикар, който през 1932 г. официално започва да произвежда тази ароматна напитка, позната под различни форми от векове. Пол Рикар комбинира ароматни растения от Прованс, сок от сладък корен от Средиземноморието и китайски звездовиден анасон и така затваря в бутилка духът на Прованса и го разнася из целия свят. Със сигурност това се дължи на уникалния му вкус. Но и на още нещо…

Хората започват да пият Ricard не само да утоляват жаждата си, но и заради насладата от момента. Сервирането, доливането с ледена вода, промяната на кехлибарения цвят на светлината, пикантния аромат, всяка малка глътка – всичко това превръща Ricard в малък ритуал на спокойствие и релаксация. Това е светът на Ricard.

За изкуството и изкуството да се живее

Какво е общото между папа Климент VI и Винсент ван Гог? И двамата са били влюбени в Прованс. И който някога е бил там, знае защо. Слънцето там е различно, светлината е силна, цветовете са меки и светли, въздухът е изпълнен с аромати. Това място има уникална хармония, която привличала хората от векове. Прованс е рай за художници, сред които ван Гог, Сезан, Реноар, Пикасо, Моне, Гоген и много други.

  Ако не сте в Прованс, Прованс ще дойде при вас

  Без значение къде се намирате, Ricard създава приятни моменти, в които да избягате от шума и суетата на ежедневието и да се отдадете на живота. Разбира се, че в този момент би било най-добре да сте в Прованс, но където и да сте винаги может да разчитате на Ricard, за да опитате малко парченце от Прованс.

   Малък наръчник за провансалски начин на живот

   Първо: Отпуснете се и си дайте малко време. След това вземете бутилка Ricard, налейте си във висока чаша около 20 мл, добавете пет пъти повече вода - това е начинът да изпитате максималко удоволствие от напитката. Наблюдавайте как бавно Ricard променя цвета си, a пикантния му и свеж аромат започва да се носи из въздуха. Добавете две или три кубчета лед, и отпийте с наслада.

    ПРОИЗВОДСТВО

    Първо се събират естествените масла от копър и анасон.

    След това се добавя намачкания сладък корен. Следват още различни ароматни билки, вода, карамел и всичко това се наисква в двойно дестилиран спирт.

    В края на производствения процес, напитката се филтрира три пъти

    Как да съхранявате Ricard

    Препоръчително е да съхранявате Ricard при температура над 12 °C , защото при по-ниска, течността се превърща в кристали – това не е дефект и не оказва влияние върху вкуса. Мътността и кристалите изчезват бързо, когато бутилката се съхранява при стайна температура.

    Ricard принадлежи към групата на пастисите и съдържа само натурални съставки.

    RICARD SOCIAL

    Свържете се с нас

    Пишете ни.

    Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt

    За да разгледате сайта, трябва да сте пълнолетен.

    Въведете дата на раждане:

    - -