ПРОИЗХОД

Дългогодишна репутация на изключително питие, оценено и възхвалявано от бизнеса като „най-пазената тайна на познавачите”. Отличителният му мек, меден аромат е същността на бленда на световно известното Chivas Regal.

Дестилира се в дестилерия Strathisla в Кийт, най-старата работеща дестилерия в шотландските Highlands.

Дестилерията Strathisla възражда старата си слава и величие след като през 1950 г. е купена от Chivas Brothers. Тя се превръща в ‘Домът и сърцето на Chivas Regal’, перлата в короната на семейството малцови дестилерии на Chivas Brothers.

Произходът й датира от 1786, когато двама местни предприемачи стартират малък бизнес близо до Milton Castle. Оттогава търсенето на това уиски продължава да расте след покупката на дестилерията през 1828 от Уилям Лонгмор, един от най-големите благодетели на Кийт.

Въпреки че през годините Strathisla сменя собствениците си, тя запазва своя традиционен характер, оставайки вярна на стила си ‘Strathisla Old Highland Malt Whisky’.

Дестилерията  Strathisla днес е известна като най-атрактивната дестилерия в Шотландия, тя предлага на гостите си уникален, самостоятелен тур и възможност да се проследи всеки етап от производството на уиски.

Дестилерията е разположена на бреговете на река Айла в Кийт – центърът на дестилиращата индустрия от повече от два века насам, известен със своите свети кладенци и естествени извори, при Moray и плодородните ечемични райони на Banffshire.

Свържете се с нас

Пишете ни.

Не се чете? Натиснете за друг текст. captcha txt

За да разгледате сайта, трябва да сте пълнолетен.

Въведете дата на раждане:

- -